piektdiena, 2012. gada 11. maijs

Lielākais lepnums-aste!


Meinkūni ir vieni no lielākajiem kaķiem, sver 6-10 kg. Dzīvnieki, kas sver vairāk par 10 kg, sastopami reti. Meinkūna spalva ir pusgarspalvaina, tā var būt visdažādākās krāsās. Īpaši populāri ir vienkrāsainie meinkūni – balti, zili, melni, sarkani. Meinkūnu lielākais lepnums ir to jenotveidīgā, kuplā aste, kas ir apmēram vienā garumā ar pārējo kaķa ķermeni. Guļot meinkūns to var aptīt sev apkārt, tā radot sev siltu un noslēgtu vidi.

Kažoka kopšana nav sarežģīta – pāris reizes nedēļā spalva ir kārtīgi jāizķemmē, izmantojot ķemmi ar retiem stariem un suku no dabīgā materiāla. Ķemmējot vēlams izmantot antistatiskos līdzekļus, tas palīdzēs vieglāk izķemmēt mīluli. Meinkūni, kas pastaigājas ārā, met spalvu mazāk un retāk nekā tie, kas visu gadu pavada iekštelpās. Meinkūnu mazgāt vēlams reizi mēnesī, it īpaši – izstāžu kaķus. Meinkūnu specifiska iezīme ir taukaina aste saknes daļā, kas saistīts ar dabīgu spalvas aizsargāšanu (ieeļļošanu) pret slapjumu; tas nav nekas īpašs un ir viegli atrisināms, izmantojot pareizos kosmētiskos līdzekļus.

Meinkūni ir ļoti ērti kaķi. Ar viņiem ir viegli un patīkami sadzīvot. Viņi paliek rotaļīgi visas dzīves garumā, ir labsirdīgi, maigi un mīļi. Meinkūni ir ļoti inteliģenti kaķi. Tie ir arī akurāti - negulšņā uz galdiem un neiezīmē teritoriju. Ja neņem vērā kaķu ieradumu izšļakstīt ūdeni no sava dzeramtrauka, meinkūni ir ideāli mājdzīvnieki! Viņus pat salīdzina ar suni – tik uzticīgs un mīlošs ir šis kaķis. Viņš pacietīgi gaida savu saimnieku, pārnākam no darba mājās, iemācās trikus un labprāt dodas pastaigā pie pavadiņas. Sākumā meinkūns piesaista cilvēkus ar savu nopietno, mežonīgo ārieni, taču galvenā kaķa priekšrocība ir unikālais temperaments, meinkūna smagajam acu skatienam pavisam neatbilstošs!

1 komentārs:

  1. Viņa skatiens nav smags, tas ir nopietns un rūpēs par saveim pārvaldāmajiem - t.i. cilvēkiem, jo katrs normāls kaķkopis zina, ka cilvēks pieder kaķim, ne kakis cilvēkam. Un ko meinkūnam iesākt ar tādu nelaimīgu radību, kam pat kuplas astes nav un kas nemāk normāli iet uz 4-rām? Paldies autoram par skaistām bildēm un izmeļošu informāciju. Mums reiz bija it tā bežķirnes runcis Augusts, kam rados noteitkti bija šie kaķi - milzīgs, ar tieši tādu lielu spalvu un seju, balts ar pelēku. Nu jau medī mūžīgajos laukos, nodzīvoja visai ilgu mūžu.Mīlīgs bij bez gala - ķepas lielas, pats liels, garš un nopietns, bet uz mīļošanos kā uzburts.

    AtbildētDzēst